⠀Specialist in werkkleding en werkschoenen

⠀Grootste assortiment

⠀Voor bedrijf en particulier

Waarom gebruik je werklaarzen?

Een vraag die voor werklaarzen misschien lastiger te beantwoorden is dan voor werkschoenen is waarom gebruik je ze? Want je zou zeggen dat je werkschoenen ter bescherming draagt en waarom zijn werklaarzen dan soms noodzakelijk? Dit is meerledig. Zo zijn werklaarzen nodig tegen natte werkomgevingen. Je voeten blijven beter droog en je kunt in ondiep water staan. Tevens bieden werklaarzen bescherming tegen opspattende gevaren. Zoals vonken wanneer je aan het lassen bent of giftige stoffen op de grond. Ook bieden werklaarzen meer steun dan de gemiddelde werkschoen, doordat ze hoger zijn. Verder zorgen werklaarzen ook voor extra warme enkels. helemaal wanneer de werklaarzen ook nog wol gevoerd zijn. Hoe jij een baan vindt in de bouw lees je hier.

Werkschoenen en werklaarzen in verschillende omstandigheden

Het verschil tussen werklaarzen en werkschoenen zit hem natuurlijk vooral in het materiaal en in de hoogte. Werklaarzen zijn hoger dan de meeste werkschoenen. Hierdoor zijn werklaarzen beter geschikt in koude of natte omstandigheden. Wanneer er zich dus koude of natte omstandigheden voordoen of werkzaamheden buiten in de modder uitgevoerd moeten worden, is het prettiger werklaarzen te dragen. Doordat werklaarzen ook geen vetersluiting hebben glijd je er makkelijker in en hoef je niet met vieze schoenen in contact te komen. Tevens kun je sneller aan de gang wanneer er zich een noodgeval voordoet. Helemaal in koude winter zijn ook werklaarzen met bontvoering erg prettig. Zo houdt je altijd warme voeten. Op zoek naar meer tips? klik hier

Verschillende normeringen werkschoenen en werklaarzen

De veiligheidsklassen van werkschoenen en werklaarzen worden aangeduid met een normering bepaalde door het ISO. Voor werkschoenen geldt dat deze van S1 tot S3 loopt. Hoe hoger de normering hoe beter ze beschermen. Voor werklaarzen geldende normeringen S4 en S5. S4 werklaarzen hebben een beschermende neus en een energie absorberende hak. Een S5 normering betekent dat de werklaars ook een geprofileerde zool heeft en een niet penetreerbare tussenzool. Uiteraard geldt voor beide normeringen wel dat ze waterdicht zijn. Deze normeringen duiden dus aan hoe beschermt je voeten zijn in de werkschoenen of werklaarzen.

De voor- en nadelen van werklaarzen

Werklaarzen bieden verschillende voor- en nadelen ten opzichte van werkschoenen. Zo zijn werklaarzen waterdicht (altijd) en zijn ze makkelijk aan te trekken. Wel zitten de hoge laarzen soms in de weg in verband met broeken bijvoorbeeld. Verder zijn werklaarzen ook lang niet altijd even praktisch doordat ze zo hoog zijn. Vaak loop je ook net even iets minder lekker op werklaarzen dan op werkschoenen. Tevens beschermen de werklaarzen vaak net iets minder tegen gevaarlijke situaties die niet water gerelateerd zijn.

Heb je een vraag? None