⠀Specialist in werkkleding en werkschoenen

⠀Grootste assortiment

⠀Voor bedrijf en particulier

Overkapping laten bouwen? Let dan op deze 4 dingen

Als je besluit om een overkapping te gaan bouwen is het belangrijk dat je op een aantal dingen zal letten tijdens de bouw. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde regels over hoe hoog de overkapping zou mogen worden, en hoe groot het oppervlak is dat de overkapping maximaal zou mogen worden. Wanneer je niet binnen deze regels wil blijven, zal je een vergunning moeten aanvragen, maar heb je dus ook een kans dat je niet de overkapping kan bouwen die je eigenlijk zou willen bouwen. Zorg er dus altijd voor dat je eerst goed uitzoekt wat allemaal wel en niet kan, voordat je zomaar begint met het bouwen van een overkapping.

Zonwering plaatsen

Wanneer je een overkapping geplaatst hebt, is het mogelijk dat de zon precies onder jouw dak door gaat schijnen op bepaalde momenten van de dag. Wanneer je dit liever niet hebt, kan je eventueel een goedkope zonnedoek kopen om meer schaduw te creëren. Wanneer je geen goedkope zonnedoek kopen wil, is het ook mogelijk om het dak wat verder dan de overkapping te laten maken door middel van het assortiment van PVC golfplaten die online te vinden zijn.

In het assortiment van PVC golfplaten heb je aardig wat verschillende soorten, kleuren en maten, wat ervoor zorgt dat je in het assortiment van PVC golfplaten zeker een mooie golfplaat kan vinden voor jouw overkapping. Wanneer je vervolgens toch besluit dat je liever geen verlenging van het dak wil hebben, kan je altijd nog weer overgaan naar het idee van een goedkope zonnedoek kopen.

Warmte verplaatsen

Als de overkapping helemaal af is, wil je er misschien ook wel onder kunnen zitten wanneer het winter, en dus koud, is. Ook hier zijn verschillende mogelijkheden voor, maar als je bijvoorbeeld een kachel wil plaatsen moet je hier al tijdens de bouw al rekening mee houden. Zo zal je namelijk een gat in het plafond moeten maken waar de rook doorheen moet kunnen. Wanneer je er achteraf achter komt dat je niet genoeg warmte in de overkapping hebt, kan je altijd nog gaan voor een zogenaamde vuurtafel. Hier heb je geen gat in het plafond voor nodig en krijg je alsnog de warmte binnen.

Heb je een vraag? None