⠀Specialist in werkkleding en werkschoenen

⠀Grootste assortiment

⠀Voor bedrijf en particulier

OB-normering

Een schoen met deze normering kan worden gedragen in een werkomgeving waarbij de drager in mindere mate te maken heeft met risico's vanuit de omgeving. Hierdoor heeft de schoen bijvoorbeeld geen veiligheidsneus nodig. De ob-normering wordt ook wel 'onbeveiligd' genoemd.

O1-normering

De schoen heeft een gesloten hiel en een oliebestendige zool. De schoen is schokabsorberend en bezit antistatische eigenschappen. De schoen is geschikt voor een droge werkomgeving waar geen risico op penetratie van de zool bestaat.

Voor droge werkomgevingen, waar geen risico bestaat op penetratie van de zool, zijn de O1 schoenen geschikt om te dragen. Een bijkomend voordeel van deze O1 schoenen is dat vonken als gevolg van elektrostatische lading voorkomen kunnen worden.

O2-normering

Dezelfde eigenschappen als O1 met aanvullende eigenschap van een waterafstotende werking. Deze schoen is geschikt om te dragen in een vochtige werkomgeving. De schoen is waterafstotend maar niet waterdicht!

O3-normering

Dezelfde eigenschappen als O2 aanvullend met een penetratie bestendige tussenzool en een loopzool met profiel. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het de voet beschermd tegen scherpe voorwerpen die op de grond kunnen liggen.

Heb je een vraag? None