⠀Specialist in werkkleding en werkschoenen

⠀Grootste assortiment

⠀Voor bedrijf en particulier

Geplaatst op: 23 dec 2021

Welke werkschoen past het beste bij jou?

Welke werkschoen past bij mij?

Werkschoenen, werklaarzen, instappers of toch een werkklomp? Met keuze uit meer dan 1000 paar werkschoenen op Workplanet willen wij het iets makkelijker voor jou maken. Heb jij toch nog vragen? Geen probleem. Stuur ons een , wij zijn te bereiken per e-mail via info@planetgroup.nl of door ons te bellen op 071-8200242.

Werkschoenen voor alle beroepen.jpg


1. Ben jij werkzaam in de branches bouw en installatie of in de lichte/ zware industrie?

Kies dan voor een lage of hoge werkschoen

Wij raden jou aan om te kiezen voor een hoge of lage werkschoen die voldoet aan de S3 SRC veiligheidsnorm. Hierdoor ben jij er zeker van dat er geen voorwerpen kunnen binnendringen door de zool. Ook hebben deze modellen een veiligheidsneus die de tenen beschermt en antislip weerstand in de zool (SRC). Kies voor een hoog model voor extra bescherming rond de enkel en een laag model voor extra bewegingsvrijheid. Een laag model is geschikt voor beroepen waarbij je vaak moet bukken, zoals stratenmakers, hoveniers, schilders en timmermannen.

Onze aanraders (merken)

Lage prijzen: FTG, Cofra, Jori. Gemiddelde prijzen: Grisport, Diadora, Puma, Redbrick. Hoge prijzen: Lowa, Meindl, Timberland, Haix.

Onze aanraders (modellen)

Lage prijzen: FTG Epsilon, Cofra Volga, Jori Achim Mid S3. Gemiddelde prijzen: Grisport 803L, Diadora GEOX S3, Sixton Dobbiaco. Hoge prijzen: Meindl Bergschuh GTX, Timberland Pro Icon, Lowa Renegade GTX S3.

3 belangrijke werkschoenen merken.png

Of kies voor een werklaars

Een andere optie is om te kiezen voor een leren werklaars. Een leren werklaars is niet 100% waterdicht, maar in veel gevallen wel waterafstotend. Een leren werklaars kan ook een stuk beter ademen dan een rubberen werklaars. De voering aan de binnenkant zorgt ervoor dat de voeten lekker warm blijven. Deze voering is meestal van bont of textiel.

Bekijk alle werklaarzen


2. Ben jij werkzaam in de Horeca of Logistiek?

Voor de horeca raden wij een lage werkschoen aan met S3 SRC

Kies voor een werkschoen met S3 beveiliging en een laag model die jou extra bewegingsvrijheid geeft. De S3 veiligheidsnorm heeft onder andere een veiligheidsneus en een beschermende tussenzool zodat er geen voorwerpen door de zool naar binnen kunnen. Let op dat de schoen voldoet aan de hoogste antislip normering (SRC). Een hoge werkschoen zou in principe ook kunnen, maar heeft wel een stuk minder bewegingsvrijheid.

Bekijk alle S3 werkschoenen

Bekijk alle dames werkschoenen

Voor de logistiek raden wij een lage werkschoen aan met S1(P) SRC

Kies voor een werkschoen met S1 of S1P beveiliging en een laag model voor extra bewegingsvrijheid. De S1 veiligheidsnorm heeft onder andere een veiligheidsneus en energieopname door de hak. Een S1P werkschoen heeft dezelfde eigenschappen als een S1 werkschoen plus een beschermende tussenzool zodat er geen voorwerpen door de zool naar binnen kunnen. Let er ook op dat de schoen voldoet aan de hoogste antislip normering (SRC).

Bekijk alle S1 werkschoenen


3. Ben jij werkzaam als vrachtwagenchauffeur of moet jij vaak in en uit een werkschoen kunnen stappen tijdens het werk?

Kies dan voor een instapper

Overweeg dan om een instapper te kopen. Een instapper zorgt ervoor dat iemand gemakkelijk in en uit een werkschoen kan stappen. Instappers hebben verschillende veiligheidsnormen, zoals S2 of S3. Bedenk goed wat jouw beroep voor eisen stelt aan het schoeisel en bekijk ook eens onze uitleg over veiligheidsnormen. Bekijk eens de volgende instappers:

- Sixton Venezia S2 SRC

- Cofra Tiberius

- Buckler BSH006 S3 SRC

- Bekijk alle instappers


4. Ben jij werkzaam in de zorg?

Kies dan voor een werkklomp

Werkklompen worden met name in de zorgsector gedragen. Ze hebben uitstekende hygiënische eigenschappen en bieden een goed loopcomfort. De meeste werkklompen voldoen aan de basis veiligheidseis SB (Safety Base). SB werkklompen hebben een veiligheidsneus (staal, composiet of aluminium). Een OB werkklomp (onbeveiligd) heeft geen veiligheidsneus. Maar beide normeringen, zowel OB en SB, kunnen wel weer voldoen aan specifieke eisen, zoals SRC (antislip weerstand).

Bekijk alle werkklompen


5. Ben jij werkzaam als archeoloog of in de branches visserij, landbouw of tuinbouw?

Kies dan voor een werklaars

Kies dan voor rubberen werklaarzen die 100% waterdicht zijn. Rubberen werklaarzen zijn zonder beveiliging of met beveiliging te bestellen. Rubberen werklaarzen met S4 beveiliging hebben een composiet of stalen veiligheidsneus. Een rubberen werklaars met S5 beveiliging heeft ook een antiperforatie veiligheidszool van staal of kevlar.

Bekijk alle werklaarzen

Bekijk alle viskleding (waadpakken/ lieslaarzen)


Advies of vragen?

Neem eens contact met ons op via info@planetgroup.nl of door ons te bellen op 071-8200242.
Lees hieronder verder voor meer informatie over veiligheidsnormeringen en het kiezen van de juiste maat.


Welke veiligheidsnormering past bij mijn werkzaamheden?

De basisnormering EN ISO 20344 is een algemene norm. Deze norm bepaalt of werkschoenen voldoen aan algemene eisen voor beroepsmatig gebruik. Een voorbeeld is het kwaliteit van het leer dat in de schoenen wordt gebruikt. Daarnaast bepaalt de EN ISO 20345 norm of werkschoenen voldoen aan specifieke veiligheidsnormen. Deze normen zijn verdeeld in verschillende eisen die allemaal een aparte S-codering hebben. Deze S-codering staat voor 'safety'. Bekijk onze pagina over veiligheidsnormeringen voor een uitgebreide toelichting over dit onderwerp. Samengevat ziet de indeling van de S-codering ziet er als volgt uit:

S-codering

Welke maat heb ik?

Let op: de maten kunnen per merk verschillen!

Om een schoenmaat zelf op te meten zet je de hak van de voet tegen de muur. Meet vervolgens de afstand van de muur tot aan de grote teen. Als de maat van de twee voeten verschilt, ga dan uit van de grootste maat. Gebruik vervolgens de onderstaande tabel (met de algemene richtlijnen voor schoenmaten) om de voetlengte terug te rekenen naar de juiste schoenmaat.

Werkschoenen welke maat.png

Heb je een vraag? None