⠀Specialist in werkkleding en werkschoenen

⠀Grootste assortiment

⠀Voor bedrijf en particulier

Dit kan je doen om graffiti te verwijderen

Graffiti verwijderen kan als een lastige klus in de oren klinken. Dit hoeft niet zo te zijn. Het verwijderen is mogelijk met een graffiti remover, oftewel verwijderaar, en het is ook mogelijk om coating tegen graffiti te gebruiken. Bekijk hier voor meer informatie.

Het verwijderen van graffiti

Graffiti verwijderen is zeker te doen. Je kunt het zelf proberen met eigen huis- en tuin spullen of maak gebruik van graffiti verwijderaar. Deze verwijderaar wordt vaak remover genoemd en is op meerdere plekken verkrijgbaar. Breng de verwijderaar toe met een blokkwast en laat dit tot tien minuten intrekken. De verontreiniging kan door middel van warm water gespoeld worden. Een hogedrukreiniger maakt dit proces nog een stuk makkelijker. Na deze werkzaamheden is het slim om een anti-graffiti middel toe te brengen. Hier is later meer over geschreven. Naast het zelf verwijderen van graffiti is het ook een idee om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.

Let op het veroorzaken van schade

Wanneer er een gespecialiseerd bedrijf wordt ingeschakeld kun je vertrouwen op de vakmensen die de graffiti gaan verwijderen. Zij zullen dit doen zonder de veroorzaking van schade. Als je zelf aan de bak gaat om graffiti te verwijderen is de kans op schade wel groter. Met weinig tot geen ervaring is het mogelijk dat je schade toebrengt aan jouw huis of aan een andere plek waar je de graffiti wilt verwijderen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Wees daarom voorzichtig bij het verwijderen van graffiti. Bij twijfel kun je twee dingen doen. Als eerste kun je om hulp vragen bij iemand met ervaring binnen je eigen kringen. Als tweede kun je een gespecialiseerd bedrijf alsnog inhuren.

Coating tegen graffiti is dé oplossing

Zoals eerder geschreven is het erg slim om na het verwijderen van graffiti een anti-graffiti middel toe te brengen. Coating kan gelden als het anti-graffiti product. Deze laag geeft een bescherming, waardoor graffiti, stift en verf makkelijk te verwijderen zijn. Bij het verwijderen heb je aan heet water genoeg. De coating is toe te passen op allerlei plekken, zoals huizen, bruggen, tunnels en nog veel meer. Het zorgt voor een uitstekende bescherming tegen het indringen van stiften, verf en graffiti. Daarnaast beschermt het vaak ook tegen vocht en atmosferische verontreiniging. Om over deze eigenschappen te beschikken is het van belang om UV-bestendig te zijn. Coating voor anti-graffiti gebruik beschikt over deze bestendigheid tegen UV-licht.

Heb je een vraag? None