⠀Specialist in werkkleding en werkschoenen

⠀Grootste assortiment

⠀Voor bedrijf en particulier

Bedrijfsuitje organiseren? Verras je collega’s met een onvergetelijke dag

Het jaarlijkse bedrijfsuitje staat voor de deur. Wat zullen we dit jaar gaan doen? Teamuitstapje heeft de allerleukste activiteiten om jouw bedrijfsuitje tot een succes te maken. Door heel Nederland bieden wij een divers aanbod aan uitstapjes voor een familiedag, vriendenweekend, teamuitje of bedrijfsuitje. Lees onderstaande tips en ideeën om er een onvergetelijke dag van te maken!

Samenstelling groep

Bepaal eerst wie er allemaal mee gaan. Maak een keuze of het bedrijfsuitje met of zonder partner en eventuele kinderen is. Het is handig om dit vooraf te doen. Dat kun je hier met de planning en het budget rekening mee houden.

Prik een datum

Begin op tijd met het selecteren van een datum. Hoe groter de groep mensen, hoe lastiger het is om een datum te prikken. Maak bijvoorbeeld een datumprikker aan en peil wanneer de meeste mensen kunnen. Het is natuurlijk het leukste als (bijna) iedereen aanwezig kan zijn. Houd vervolgens bij wie er wel en niet aanwezig kan zijn. Het aantal personen is erg belangrijk bij het kiezen van een uitstapje, voor reserveringen en eventuele inkopen. Tip: periodes rond de schoolvakanties en feestdagen zijn vaak al erg druk en niet een ideale tijd voor een bedrijfsuitje. Pak ieder jaar hetzelfde moment van het jaar (bijvoorbeeld het eerste weekend van juni). Dan weet iedereen waar ze aan toe zijn.

Geschikt uitje kiezen

Denk goed na welke activiteit past bij de personen die meegaan. Maak je de groep enthousiast met een actieve activiteit of juist niet? In de natuur of in een stad? Binnen of buiten? Het regelen van een bedrijfsuitje is een hele klus. Het blijft lastig om iedereen tevreden te stellen, maar probeer een activiteit te kiezen die bij het merendeel past. Populaire bedrijfsuitjes zijn Escape the City, Ik hou van Holland, Wie is de Mol en Expeditie Robinson. Bij deze activiteiten staat samenwerken centraal en komen al snel ieders kwaliteiten aan bod.

Doe aan teambuilding

Bedrijfsuitjes zijn een goed moment om collega’s op een nieuwe manier te leren kennen. Leuke activiteiten voor teambuilding zijn Wie is de Mol, Expeditie Robinson, Escaperoom of een lipdub. Deze uitjes zorgen ervoor dat het team hechter gaat worden. Daarnaast zorgt teambuilding niet alleen voor gezelligheid tijdens het bedrijfsuitje, maar ook voor effectiviteit op de werkvloer!

WKR

Bij het organiseren van personeelsactiviteiten met jouw bedrijfspand als locatie worden niet als bedrijfsuitje gezien. Dat betekent dat het dus ook niet meetelt als beloning voor de werkkostenregeling. Heb je een ruimte kantine, bedrijfshal, kantoor- of vergaderruimte? Dan zijn ook activiteiten op eigen locatie mogelijk. Op onze website staan verschillende activiteiten die in jouw bedrijfspand georganiseerd kunnen worden.

Vraag om de mening van collega’s

Laat jouw collega’s meedenken bij het regelen van een activiteit. Op deze manier sluit de dag het beste aan bij ieders wensen en kun je ze vooraf al enthousiasmeren. Ook is het belangrijk om rekening te houden met praktische zaken zoals dieetwensen, vervoer en lichamelijke beperkingen. Iedereen moet zich betrokken voelen deze dag, dus het is belangrijk om hier vooraf rekening mee te houden.

Samen organiseren zorgt voor een band

Geef een of meerdere hints om collega’s alvast op te warmen en nieuwsgierig te maken. Het is leuk om in de aanloop van het bedrijfsuitje al voor wat voorpret te zorgen. Hoe enthousiaster iedereen is, hoe beter. Daarnaast is het ook erg gezellig om het teamuitje samen met collega’s te organiseren. De voorbereidingen zorgen al voor veel gezelligheid!

Maak genoeg foto’s en video’s

Deze dag staat vooral plezier en gezelligheid centraal. Het is dan ook leuk om als aandenken wat foto’s en filmpjes te maken. Zo kun je ook nog na het bedrijfsuitje altijd even teruggrijpen naar de leuke momenten. Het is altijd mooi om de foto’s en video’s te bewaren als herinnering.

Veel succes met het organiseren van hét bedrijfsuitje van het jaar!

Heb je een vraag? None